Even voorstellen: John Joosten

Nancy Smeets
29-04-2021

Begin april hebben we bij wij binnen Educom een nieuwe medewerker verwelkomd; John Joosten.
Nu, een paar weekjes na zijn start willen we hem graag verder voorstellen.

John, jij gaat bij Educom aan de slag als Business Developer.? Wat mogen we de komende tijd van jou verwachten?
Bij Educom ga ik me vooral richten op de sales waarbij mijn focus ligt op het uitbreiden van het klantenpotentieel. Ik hoop daarin van toegevoegde waarde te kunnen zijn door onder andere het inbrengen van mijn netwerk. Als voormalig klant heb ik de passie voor ontwikkeling van mensen al kunnen ervaren. De visie, cultuur en werkwijze van Educom spreken me enorm aan. Dan is het mooi om dit gevoel en die waarde nu over te kunnen brengen op andere klanten van Educom.

Door de vele rollen die ik heb gehad in software ontwikkeling en waarin ik me altijd bezig heb gehouden met de ‘menselijke kant’ van software ontwikkeling en IT. Hierdoor kan ik het speelveld - denk ik - aardig overzien. Met die ervaring hoop ik trainees die nu aan het begin van hun carrière staan ook te kunnen helpen. Goed werkende applicaties ontwikkelen omvat namelijk meer dan alleen goede code schrijven.

Daarnaast heb ik veel zin samen met de collega’s te kijken hoe we onze klanten nog beter kunnen bedienen en informeren over de mooie dingen waar we mee bezig zijn. Daar wissel ik graag ideeën over uit. Uiteindelijk geloof ik dat de samenwerking hetgeen is wat tot successen leidt.

Wat deed je voordat je begin april bij Educom begon?
De afgelopen 20 jaar ben ik in verschillende rollen werkzaam geweest bij een aantal bedrijven binnen Geo-ICT. Een sector binnen de IT die zich richt op geografische toepassingen. Je kunt dan denken aan allerlei applicaties waar je iets met locatie- informatie kan doen. Het toevoegen van het aspect ‘“waar?’” als extra informatie komt hierin altijd terug. Tegenwoordig is dit een stuk makkelijker uit te leggen op verjaardagen, omdat iedereen apps op zijn telefoon heeft die gebruik maken van je locatie. Navigatie is daar denk ik het bekendste voorbeeld van. Een ontzettend leuke wereld waar niet alleen veel software wordt ontwikkeld, maar waar ook data science ontzettend belangrijk is.

De laatste tijd verdiep ik me ook in de digitalisering binnen de bouwsector waar veel innovaties plaatsvinden op het gebied van ‘Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)’ en realistische digitale 3D-modellen. Digital Twins is een term die hier veel gebezigd wordt. Mooi om te zien dat de wereld van ‘gaming’ en IT hier bij elkaar gaan komen.

Wat valt je op tijdens je eerste weken bij Educom?
Het viel me meteen op dat het ontwikkelen van mensen in de haarvaten van de organisatie zit. Deze visie is niet alleen van toepassing op de trainees die binnen zitten. Die passie om mensen in hun kracht te zetten en de ruimte om initiatieven te ontplooien was meteen voelbaar.  Daarnaast voel ik me zeer welkom. Ik kende Educom natuurlijk al van de buitenkant en dan is het erg prettig om binnen te komen en te ervaren dat je nieuwe collega’s zeer open en nieuwsgierig zijn. Er is veel werkplezier.


Wat zijn je ambities voor de komende jaren?
Ik word blij van lachende gezichten. In dat opzicht is het mooi als ik kan bijdragen aan blije momenten van onze trainees. Dat ik de kwartjes hoor vallen, ze zie glunderen en ze kan enthousiasmeren voorin het vak van data scientist of software ontwikkelaar. En natuurlijk dat we ze dan bij een mooie passende werkgever aan het werk kunnen helpen. Hen helpen te groeien door het maken van een juiste match. Dan ben ik in de komende jaren verzekerd van veel lekkere kopjes koffie drinken als ik ze ga opzoeken.