Even voorstellen: Silvia Everaard-Joppen

21-07-2022

Silvia, jij gaat bij Educom aan de slag als HR developer? Wat mogen we de komende tijd van jou verwachten?

Bij HR draait het om het belangrijkste kapitaal van een organisatie, de mens. Aan mij de taak om een optimaal werkklimaat te creëren en processen te optimaliseren, zodat we het beste uit ons personeel kunnen halen en alles zo gestroomlijnd mogelijk verloopt. Het voordeel van een klein bedrijf tegenover een grote corporate is dat je volledig de breedte in kunt binnen je vakgebied, waarbij je allerlei onderdelen binnen HR aanraakt. Ik houd me daarnaast bezig met (het ontwikkelen van) het organisatiebeleid en de strategische doelstellingen en breng potentiële kansen in beeld. Ook zijn we bezig met een project waarbij mijn communicatie en marketing skills goed ingezet worden. Hierover volgt later meer!

Wat deed je voordat je begin juli bij Educom begon?

De afgelopen 8,5 jaar ben ik in verschillende rollen werkzaam geweest bij de Rabobank in zowel het particuliere als het HR domein. Het particuliere domein richt zich op de klantkant, waarbij ik veel kennis opgedaan heb m.b.t.  resultaatgericht werken, automatisering, efficiëntievertaalslagen maken en het begrijpen van het ‘klantperspectief’. Mijn inlevingsvermogen en communicatievaardigheden, die ik hier verder heb ontwikkeld, helpen me nog altijd op de dag van vandaag.
Binnen het HR domein was ik als een spin in het web en ondersteunde ik verschillende afdelingen binnen HR. Voor wat context: binnen een grote corporate als de Rabobank moet je denken aan meer dan 1000 man personeel werkzaam op de HR afdeling. Met een kritische blik keek ik naar processen die efficiënter ingeregeld konden worden, verbond ik de juiste mensen met elkaar en leverde ik een bijdrage op verscheidene projecten. Van het organiseren van een interne HR-dag en het verzorgen van de interne communicatie bij een redesign tot het helpen met de implementatie van agile werken binnen de afdeling. Een ontzettend snel veranderende omgeving waarbij geen dag hetzelfde was.

Wat valt je op tijdens je eerste weken bij Educom?

De warmte en openheid waarmee ik ben ontvangen en de familiaire cultuur die er heerst. Een echte zuidelijke cultuur, ook op de locaties boven de rivieren. Gezelligheid, oprechtheid en goede Limburgse vlaai staan hier hoog in het vaandel.
Op elke vestiging heerst een gedreven sfeer. De energie en passie voor het ontwikkelen van mensen en potentieel is voelbaar, niet alleen bij de trainees en de docenten maar binnen het gehele bedrijf. Het is mooi om te zien wat ons traineeship brengt: van nieuwe inzichten tot meer zelfvertrouwen en de kans om iemands leven blijvend te veranderen. Een mooie visie waar ik voor de volle 100% achter sta. Ik kijk uit naar de komende tijd en mijn bijdrage die ik kan leveren.