Crazy Code Challenge

Rene Krewinkel

Onder het toeziend oog van uw alwetende goeroe *ahum*, was het weer eens tijd voor een uitdagende "Crazy Code Challenge". Onze trainees in Sittard gingen in twee teams aan de slag om binnen één week een generieke enquete tool - compleet met een rapportage in de vorm van allerlei grafieken - te bouwen.

Het eerste team - Mark, Bruni, David en Gregor - was een combinatie van de meer ervaren trainees aangevuld met "de nieuwe lichting" - een mooie gelegenheid om naast het bouwen van de software niet alleen kennis over te dragen, maar ook om de eigen kennis te toetsen. Het tweede team - Kelly, Anja en Bart - moest het daarentegen op eigen kracht doen.

Beide teams kozen ervoor de oplossing in Symfony 3 te vervaardigen. De uitdagingen zaten onder andere in het samenwerken als team - wie doet wat, wie neemt de lead, hoe organiseren we de code - en het maken van een gelikte en gebruik(er)svriendelijke user interface. Ook in het datamodel zitten een aantal "smerige" probleempjes verstopt waar een effectieve oplossing voor verzonnen moest worden.

Al met al was het voor de trainees een pittige en leerzame week en ben ik vooralsnog onder de indruk van de gepresenteerde oplossingen. En ook al zijn onze trainees nog lang geen ervaren software developers, het is toch bij elke "Code Challenge" mooi om te zien dat ze over het algemeen na één maandje opleiding toch al in staat zijn een fraai stukje software neer te zetten. Dus een grote en welverdiende "thumbs-up" voor Mark, Bruni, David, Gregor, Kelly, Anja en Bart.

Na wat kritische vragen van de developers van Detacom heeft team #2 uiteindelijk puur op de "looks" van de software gewonnen.