Educom heeft haar vacaturetekst voor het traineeship in een nieuw jasje gestoken!

22-12-2021

Functietitel

Software Engineering (Development) Traineeship

Functieomschrijving

Wil je begrijpen hoe software werkt? Hoe je digitalisering kunt beïnvloeden? Om daadwerkelijk bij te kunnen dragen aan de veranderende wereld?

Ontwikkel je kennis dan in de diepte. Je kunt pas écht bijdragen als je snapt hoe het werkt!

Functieprofiel

Since 1981 stellen we talent in staat het maximale uit hun kwaliteiten te halen. Kwaliteiten leiden we niet af aan een papiertje. Kwaliteiten liggen ‘verborgen’ in wat je leuk vindt. Kwaliteiten komen naar boven als je gaat ontdekken wat je de rest van je leven wilt doen.

Software begrijpen is programmeren. Programmeren is een vak. (De fijne kneepjes van) een vak leer je het beste van praktijkgerichte ‘vakidioten’, die je coachen, maar je wel zelf tot inzichten laten komen. Sinds ons bestaan hebben we de wereld zien digitaliseren. De fundamentele concepten van software zijn echter nog altijd hetzelfde. Je past ze alleen toe op nieuwe manieren en in nieuwe omgevingen en talen. Leren (leren) begrijpen is onze manier van opleiden. In toepassingen stelt het je/ons dus in staat om opkomende technologieën en tooling te adopteren.

Nu je een vak beheerst, ben je van waarde voor organisaties in de kenniseconomie. Tijd om praktische waarde op te bouwen door je kennis te valoriseren in real-life (projecten) bij onze klanten. Een organisatie moet, natuurlijk, bij je passen als persoon. Maar ook op inhoud, zodat je hier de komende jaren kunt doorontwikkelen. Met je leercurve managen we de verwachtingen van organisaties. Jouw verwachtingen/droombeeld wordt gevoed door de rol die je in de Software Engineering wilt en kunt innemen.

2.000 talenten gingen je al voor. Maak kennis met ze; als vakdocent/-coach, als team-lead bij onze klant of in onze alumni (kennis)meetings!

Functie-eisen

  • -  Houd je van puzzelen en los je graag ‘problemen’ op? Dan is de kans groot dat je aanleg hebt. We verwachten een Hbo-/Wo-niveau. Door een assessment meten we de hoogte van je potentie. In combinatie met je instapniveau, spelen we hierop in met ons curriculum.

  • Wil je doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt? Wij ook. Samen kunnen we het maximale uit jouw kwaliteiten halen!

Voorwaarden


  • Opleidingskosten zijn voor ons, de kennis en kunde zijn voor jou. Wij investeren op eigen rekening en risico in je opleiding en verdienen pas terug als je bij onze klanten je kennis valoriseert. Natuurlijk wil jij graag je carrière in Software Engineering opbouwen. Gezamenlijk belang dus.

  • Financieel maatwerk. Een traineeship is een investeringstraject, maar het moet wel kostendekkend zijn. We verdelen een opleidingsbudget naar behoefte. Enerzijds bouwen we op naar een marktconforme salariëring, die past bij de rol in de Software Engineering die je wilt en kunt innemen. Anderzijds is elke situatie uniek en sturen we naar behoefte, dus ook financieel.

  • Maatwerk in ontwikkeling en sollicitatie. Iedereen heeft zijn of haar potentie. Hoe beter we met elkaar afstemmen, hoe meer je droombeeld wordt gevoed en hoe meer mogelijkheden er ontstaan. Vanuit een open cultuur verwachten we wel de volwassenheid om (eigen) verantwoordelijkheid te nemen.

Functie-inhoud

Ons curriculum is modulair opgebouwd. We maken een duidelijk onderscheid tussen concepten en tooling. Concepten moet je begrijpen. Dit is ook onze essentie van opleiden. Tooling leer je toepassen en gebruiken. Zo kunnen we putten uit (online) content en adopteren we opkomende technologieën. Of het nu gaat om Microservices, Blockchain, Virtualization/Containerization/Orchestration (Docker, Kubernetes), Low Code of de ontwikkelingen op het gebied van Data Science als Artificial Intelligence (AI)/ Machine Learning/Neural Networks/Deep Learning, Business Intelligence (BI) en Big Data. Als vakidioten zijn we dol op innovatie!

Programmeren is een vak dat door onze praktijkdocenten/-coaches in gestructureerde vorm aangeleerd wordt. Het vak leer je vanuit verschillende programmeerparadigma’s, waaronder functioneel programmeren en Objectgeoriënteerd programmeren (OOP). Het paradigma is de mindset, de oplossing is leidend en de programmeertalen of scripttalen als PHP, Java, C#(.NET), JavaScript, SQL en Python zijn de uitvoering. In de gelaagdheid van software kom je onder meer in aanraking met databasenormalisatie en (relationele) databasemanagementsystemen ((R)DBMS), zowel SQL-databases als MySQL en NoSQL-databases als MongoDB. In toepassingen leer je onder andere werken in opensource softwareontwikkelomgevingen als Visual Studio Code (VSCode) en in Integrated Development Environments (IDE’s) als (Microsoft) Visual Studio, NetBeans, Eclipse en PyCharm. Hierbij leer je werken met design patterns als MVC/MVVM/MVP, Singleton, Dependency Injection (DI) en Observer pattern op (multi-, cross-, onafhankelijke) platformen/frameworks als .NET/ASP.NET (Core), Symfony, Spring, jQuery en Angular. Mobile development met Xamarin, React en Flutter laten je onder meer in aanraking komen met IxD, UX/UI en het belang van User-Centered Design (UCD) or User-Driven Development (UDD). Aan de hand van softwareontwikkelmethodes als Agile (Scrum), Test Driven Development (TDD) en DevOps leer je samenwerken en omgaan met versiebeheersystemen als Git en Subversion (SVN).

Bedrijfsprofiel

Educom is sinds 1981 actief in de wereld van Software Engineering en gespecialiseerd in het ontwikkelen van potentie van mensen. We vormen mensen educatief (inhoudelijk en persoonlijk) en stellen ze in staat om zich te ontwikkelen, waarbij we ze leren abstractie concreet te maken en multidisciplinair toe te passen als junior Software Engineers.

Ons traineeship is exclusief. Jaarlijks leiden we maximaal slechts 25 kandidaten per vestiging op tot Software Engineer. Kwaliteit is leidend en persoonlijke ontwikkeling staat centraal.

Stap in de goede richting!

Stuur jouw motivatie en CV ter attentie van Dhr. Merry naar in@edu-deta.com en kom in contact met onze professionals. We nodigen je graag uit om uitgebreider kennis te maken en te horen waar jij naar op zoek bent. Natuurlijk vertellen we je dan ook alles over ons.