Een mix tussen IT & Consultancy

Job Lugthart
15-02-2023


Voor mijn traineeship heb ik bedrijfskunde gestudeerd, waarna ik vrij breed kon kiezen wat betreft verschillende functies op de arbeidsmarkt. IT zat hier niet meteen bij, maar door de ervaring met bedrijfsprocessen en door het wiskundig denken en puzzelen had ik wel affiniteit met programmeren. Ik ben mijn traineeship bij Educom begonnen, omdat ik meteen een goed gevoel bij de organisatie kreeg. Persoonlijke aandacht, kleine klassen en gericht zoeken naar een passende klus waren de bevestiging van dit gevoel.

Tijdens de opleidingsperiode doorloop je een programma waar er gekeken wordt naar wat er het beste bij jou past. Als je al geprogrammeerd hebt, dan word je uitgedaagd met moeilijkere opdrachten. Zo niet, dan word je door de docenten op een fijne en, waar nodig, persoonlijke manier geholpen. In deze opleidingsperiode word je stapsgewijs geleerd te kunnen programmeren en word je op een leuke en leerzame manier klaargestoomd voor de inzetklus waar je in de praktijkervaring gaat opdoen en bij mag dragen aan mooie resultaten van het bedrijf.

Na de opleidingsperiode ben ik aan de slag gegaan bij Kodision. Tijdens de oriënterende periode zijn er gesprekken geweest en was het duidelijk dat het een mix zou worden tussen IT en consultancy. Als consultant ga je aan de slag bij een organisatie en ligt de focus op het digitaliseren van gemeenten of overheidsinstellingen. Dit doe je door bijvoorbeeld formulieren, die nu via een PDF of op papier worden ingediend, om te bouwen naar een E-formulier. Binnen de editor van Kodision bouw je deze formulieren. Hier zitten allerlei technische aspecten in waar je nog steeds aan je technische & programmeer skills kunt werken. Kodision is een gezellig bedrijf met mogelijkheden om door te groeien. Er is nauw contact met je leidinggevende, waardoor je jouw ambities kan bespreken. Kodision is een mooi bedrijf voor jou als je wilt blijven werken aan je technische vaardigheden, wilt meedenken over bedrijfsprocessen en als je houdt van een gezellig en jong team.

Inmiddels is mijn traineeship achter de rug en ben ik in dienst getreden bij Kodision. Gedurende het hele traject is het contact met Educom goed geweest en hebben we ook na de afronding nog contact met elkaar. Dit laat ook de toegevoegde waarde die Educom biedt wat mij betreft goed zien: persoonlijk contact staat hoog in het vaandel. Voor mij was het de perfect stap om in de IT te gaan werken.

Business+IT