IT zit in mijn genen!

Eric Meijlink
11-05-2023

Wat is je achtergrond?

Na mijn middelbareschooltijd heb ik een paar studies gedaan, o.a. een HBO-ICT studie. Deze was echter vooral gefocust op management in ICT en soft skills en ik wilde juist de meer praktische kant op. Ik was altijd al goed met computers, hou van computerspelletjes én mijn vader is programmeur. IT zit dus in mijn genen! Mijn belangstelling voor software ontwikkeling werd steeds groter, daarom heb ik via Pluralsight en W3Schools leren programmeren en heb ik mijn kennis bij mijn vader getoetst. Vervolgens ben ik enthousiast op zoek gegaan naar een manier om professioneel binnen de ICT aan de slag te kunnen gaan. Educom werd mij aanbevolen, mede door de goede basis die zij bieden.

Wat is jouw ervaring met het traineeship?

Het beviel me dat ik vanaf het eerste moment zelfstandig aan de slag kon gaan, de vrijheid kreeg om één en ander zelf uit te zoeken, binnen de structuur van de praktijkopdrachten. Ik kon hulp vragen aan mijn collega trainees en uiteraard aan de docent. Iedere trainee maakt dezelfde opdrachten waarbinnen docent Jeroen nuances en verdieping kan aanbrengen, afhankelijk van het niveau en voorkennis van de trainees. Die manier van lesgeven en het zelfstandig opdrachten uitvoeren heeft mij in ieder goed geholpen om flinke vooruitgang te boeken. Mede door het maken van een eigen webshop heb ik een goede basis gekregen om het programmeren te kunnen toepassen. Mijn doel is bereikt: ik wilde geen kunstje leren maar een vak. En dat is gelukt, Educom maakt waar wat ze belooft!

Wat doe je nu en hoe heb je het geleerde in de praktijk gebracht?

In mijn huidige baan heb ik het voordeel van deze kennis bij het lezen van code en het openen van o.a. XML-documenten. Op dit moment doe ik ervaring op in een beheerfunctie waarbij ik features moet implementeren. Daarbij komt de kennis die ik heb opgedaan van het programmeren goed van pas. Leuk om te vermelden is dat ik nu zelf opleidingen verzorg aan collega’s die nieuw instromen bij het bedrijf waar ik aan de slag ben gegaan. De programmeerkennis heeft me ook geholpen bij het hobbymatig zelf maken van roleplaying video games, die ik op termijn ook beschikbaar wil stellen aan anderen. In de toekomst zie ik mezelf in een rol als software/applicatie ontwikkelaar.

Hoe gaat het nu en zou je een ander met een omscholingsdroom dit traineeship aanraden?

Het gaat goed met me en ik praat binnen mijn familie en vriendenkring enthousiast over Educom en de mogelijkheid die ik heb gekregen. Een van mijn vrienden is door mijn enthousiasme aangestoken en is inmiddels ook gestart met het traineeship bij Educom. Ik ben heel blij met wat ik tot nu toe heb bereikt, binnen iets minder dan een jaar tijd heb ik een goede start gemaakt met een mooie carrière in de IT. En dat bij een hele prettige werkgever waar ik nog verder kan groeien. Ik zou het traineeship bij Educom dan ook zéker aanraden aan anderen met een wens om in de IT te starten.