If you can dream it, you can do it!

Valery Buise
23-03-2023

Hobbymatig heeft de IT me altijd al aan getrokken, maar er mijn werk van maken leek een lange tijd niet realistisch, totdat een goede vriend van me attendeerde op het traineeship Application/software engineering van Educom.

Het klonk me als muziek in de oren, ik ben de website gaan bekijken en mijn gevoel was goed.
Naast het prachtige (persoonlijke) concept van Educom dat mij aansprak, keek ik er ook naar uit om steeds de nieuwe ervaringsverhalen te lezen op de website van een eerdere trainee. In de zomer van 2021 heb de stap gezet naar een eerste contact, dit gesprek voldeed aan mijn verwachtingen. En mijn enthousiasme was nog meer toegenomen.

In februari 2022 heb ik de stap genomen om te starten bij Educom. Best spannend, aangezien ik hiervoor een vast contract heb opgegeven, een gezin heb en een eigen woning. Echter bleek al vrij snel: Een betere keuze had ik toen niet kunnen maken!

In het begin van mijn educatiefase ging het met vallen en opstaan, niet gek uiteraard, want alles was nieuw verder dan een klein beetje HTML en CSS was ik voorheen nog niet gekomen.
Overtuigd van mijn juiste keuze ging ik vol goede moed aan de slag en met de ondersteunende hand van coach René viel de puzzel al snel in elkaar.

Al snel kwam er vanuit business development een toffe opportunity uit de bus bij Zuyderland in Heerlen. Hier kon ik mijn geleerde skills in de praktijk omzetten. En me verder ontwikkelen in de IT wereld iets waar ik een jaar geleden alleen nog maar van droomde.
Nu is het maart 2023 en heb ik mijn Educom traineeship succesvol afgerond en kan ik deze stap iedereen met een omscholing droom aanbevelen.
Daarbij vind ik het heel cool dat met mijn eigen verhaaltje op de website die cirkel nu ook nog eens rond is. Hopelijk vinden potentiele nieuwe trainees het ook leuk om dit weer te lezen.