Corona dacht mee

Simon Onbelet

Na twee jaar gewerkt te hebben in de evenementenbranche besloot corona dat het tijd was voor iets nieuws voor mij. Tijdens mijn periode in de evenementenbranche ben ik veel bezig geweest met het bijhouden van de website en daarom besloot ik uit te gaan zoeken of de IT branche iets voor mij was. Na een paar lessen gevolgd te hebben bij een vriend was mijn interesse aangewakkerd. Een nieuwe hobby was geboren waar ik graag mijn werk van zou maken.

Een 4 jarige opleiding zat er voor mij niet in en daarom ben ik gaan kijken naar traineeships. Leren en vervolgens meteen aan de slag in het werkveld. Dat leek mij de ideale combinatie om snel aan de slag te kunnen. Dit heeft mij uiteindelijk naar Educom geleid.

Ondanks de twijfels die ze hadden - ik voldeed namelijk niet helemaal aan het profiel - , besloten ze mij toch een kans te geven. Deze heb ik met beide handen aangepakt en ik ben er volledig voor gegaan. De opleidingsperiode is flink aanpoten, veel uren maken en jezelf uit blijven dagen om net iets meer te doen. Zoals het de IT branche betaamt is dit een periode van veel frustratie afgewisseld met shots van pure endorfine wanneer je het antwoord gevonden hebt.

Bij Educom word je namelijk uitgedaagd om op zoek te gaan naar het antwoord in plaats van je het antwoord te geven. Op deze manier word je een mind-set aangeleerd waardoor je het voor jezelf mogelijk maakt om iedere programmeertaal te leren en jezelf te blijven ontwikkelen. Van iemand die een jaar geleden net van HTML en CSS had gehoord, heb ik mij nu eigenhandig het Laravel framework aangeleerd.
Dagelijkse sessies met je docent zorgen ervoor dat je in de goede richting gestuurd wordt als je er even niet uitkomt. De stof die je niet gevonden krijgt word je uitgelegd en in hoog tempo volgen de opdrachten elkaar op. De opdrachten worden afgestemd op het niveau waar je op zit en worden soms ter plekke door de docent bedacht.

Ondertussen zoekt Educom een bedrijf wat bij jouw persoonlijkheid past, niet naar een bedrijf waar jij qua kunde het beste bij past. Daar geloven ze niet in bij Educom. Iedereen kan leren programmeren, het juiste niveau van kunde ontwikkel je vanzelf, de juiste persoonlijkheid niet. Daarom gelooft Educom in de beste match op basis van persoonlijkheid.

Toen kwam het bericht dat ik was voorgelegd aan een bedrijf genaamd BouwInfosys en dat ik op gesprek mocht komen. Vanwege het coronavirus was dit een gesprek op afstand. Hierna volgde een tweede gesprek op de prachtige locatie van BouwInfosys en daarna, als laatste stap, was er een meeloopdag. Inmiddels werk ik een half jaar met veel plezier bij BouwInfosys. Een kans die ik zonder Educom waarschijnlijk nooit had gehad.