Afgestudeerd

Loes Simons

Toen ik net afgestudeerd was voor mijn Master Biology aan de universiteit, wist ik dat ik eigenlijk liever in de IT verder wilde dan in het vakgebied waarvoor ik gestudeerd had. Nadat ik online een vacature voor trainees bij Educom in Sittard zag en vervolgens naar de informatiebijeenkomst was geweest, wist ik dat dit voor mij de beste optie was om alsnog een opstart te maken binnen de IT.

Het traineeship Application Development bij Educom had een zeer stijle leercurve en ik heb in 3 maanden tijd in razend tempo geleerd om te programmeren in verschillende programmeertalen. Hoewel het flink doorwerken was, was de sfeer wel heel ontspannen. Wat ik heel fijn vond was dat ik, samen met mijn traineegenootjes, zelfstandig aan mijn opdrachten kon werken, in een tempo die bij mij paste en dat ik met vragen of moeilijkheden hierover altijd terecht kon bij een ervaren leraar, die je haarfijn aanvoelde en je zodoende weer verder op weg kon helpen. Voor mijn gevoel was dit de snelste manier waarop ik me dit nieuwe vak binnen drie maanden zoveel mogelijk eigen kon maken. Omdat we met een groep van vijf trainees tegelijk waren begonnen, konden we elkaar ook veel opweg helpen. Omdat we elke dag veel met elkaar optrokken, onstond er een hechte band binnen onze groep.

Twee maanden in mijn traineeship ben ik door Educom in contact gebracht met het IT service_bedrijf Conclusion, waar ik na een aantal goede gesprekken samen met een andere trainee uit mijn groepje geplaatst ben voor mijn WEP. Daar ben ik op dit moment bezig met het opzetten van een nieuwe IT-service in een team van drie. Door de goede voorbereiding tijdens het traineeship heb er het gevoel dat ik al vrij snel zeer effectief kon bijdragen binnen dit team en heb ik er alle vertrouwen in dat ik na mijn WEP ook mijn halfjaar arbeidscontract daar kan voortzetten, en wie weet wel meer!