De eerste week

Jan van Baaren

In de zomer van 2015 ben ik na het behalen van mijn masterdiploma Construction Technology in Eindhoven een half jaar woonachtig geweest in Seoul, Zuid-Korea. De grootste reden hiervoor was dat mijn vriendin hier een semester ging studeren en ik net was afgestudeerd. Maar ik had echter ook mijn twijfels of ik in het vakgebied van mijn studie wel tevreden zou blijven. Een ideaal moment om er dan even tussenuit te gaan.

Bij terugkomst dacht ik hier nog hetzelfde over en zag ik bij het uitstippelen van mijn carrièrepad verschillende IT traineeships voorbijkomen. Ik heb hiermee altijd al affiniteit mee gehad en ik dacht nog bij mezelf waarom ik nooit eerder die richting ben ingegaan. Vervolgens kwam een vacature voor software development trainees bij Educom voorbij waarvoor geen gerelateerde vooropleiding vereist was. Na een zeer informatieve kennismaking is gebleken dat dit is waar ik naar op zoek was.

Op het moment van schrijven ben ik net mijn tweede week van de traineeship ingegaan en ik moet zeggen dat het mij uitstekend bevalt. De eerste week bestond uit zeer interactieve dagen samen met meerdere trainees en een zeer bekwaam vakdocent. Iedereen pakt de stof op op een andere snelheid en vaak hebben anderen al wat meer programmeerervaring. De docent houdt daarom goed rekening met de verschillende leercurves van iedere trainee en stemt de opdrachten hier ook (individueel) op af. Ook krijg je altijd de mogelijkheid om met de andere trainees de opdrachten te bespreken.

In de eerste week heeft er tevens een bedrijfspresentatie plaatsgevonden van Aviva Solutions en er zullen ongetwijfeld meerdere bedrijven volgen. Bij deze bedrijfspresentaties krijgen de trainees een eerste indruk van een bedrijf wat wellicht zomaar eens je toekomstig werkplek kan zijn. Dit is voor een beginnend software engineer zeer nuttig want software zit overal en hoe weet je nou bij wat voor een bedrijf je wilt beginnen? D.m.v. deze presentaties krijgt de trainee hier in ieder geval alvast meer inzicht in. Hiermee laat Educom direct zien dat ze actief bezig zijn met de toekomst van hun trainees.