En ineens heb je het, je wordt softwareontwikkelaar voor de NS!

Marlou Stolk

Na een paar jaar in allerlei functies als semi-stagiaire, ontdekte ik dat mijn droom om als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker aan de slag te gaan een stuk kleiner was geworden. Na een lange zoektocht, ik zal je niet vervelen met de details, besloot ik dat ik de IT in wilde.

Maar toen kwam het overtuigen van de mensen die IT-traineeships aanbieden. Waarom wil een psychologie-meisje nou leren programmeren? Paste ik wel in die mannenwereld? Een beetje HTML-en kan iedereen, maar hoezo wilde ik de back-end code leren schrijven? Hoe meer testen en gesprekken, hoe zekerder ik wist dat dit echt was wat ik wilde doen, maar hoe onzekerder ik werd of er iemand zou zijn die me geloofde. Tot Educom mijn verhaal aanhoorde en me zomaar geloofde, echt waar!

En toen ging het ineens snel..
Daar waar ik me de eerste weken nog even afvroeg of ik het allemaal wel zou oppakken, zoveel nieuwe concepten en termen, kreeg al snel het plezier de overhand. Met een docent die heerlijk enthousiast kon uitleggen, uitdagende opdrachten en mede-trainees waar ik veel lol mee had, had ik een super leerzame en ook gezellige tijd bij Educom.
Wel kort.
Want toen mocht ik ineens beginnen bij Ordina, voordat ik mijn opleiding eigenlijk af had. En een paar dagen daarna al op gesprek bij een klant van Ordina; de NS. En hoewel ik me er nog steeds over verbaas dat mijn programmeeropdracht bij de sollicitatie goed ging, heb ik zeker het idee dat ik helemaal op mijn plek zit!

Het is behoorlijk ingewikkeld, de planning van al die treinen die ieder uur rijden in Nederland, alle code die daar achter zit, en ik ben blij en trots op het project waar ik aan mee mag werken. En ik weet nu dat die mannen-wereld gezellig genoeg is en dat sommige psychologie-meisjes prima kunnen leren programmeren, ook back-end!