Als mama de ICT in...

Sabine de Win
28-01-2020

Een paar jaar geleden zag mijn leven er totaal anders uit. 80 uur per week werken en weinig privé leven. Het organiseren van bruiloften en het opzetten van horeca concepten blijft één van mijn passies, maar na 10 jaar hard werken, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk: een gezinsleven en een nieuwe uitdaging. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar wat een nieuwe passie voor me kon zijn.

In mijn werkverleden heb ik verschillende websites onderhouden, nieuwe systemen geïmplementeerd, kort gezegd ben ik op allerlei manieren in aanraking gekomen met IT. De interesse om daar dieper op in te gaan, de software achter deze systemen en websites te leren kennen was er, maar de mogelijkheid helaas niet.

Ik was op het einde van mijn eerste zwangerschap, toen ik mijn kennismakingsgesprek bij Educom had, en dat was gelukkig geen probleem. "Goed over nadenken, eerst genieten van de kleine en we spreken je daarna”, was de boodschap. Het zaadje was geplant. Na mijn bevalling ben ik voor de selectie gegaan en hoewel dit best pittig was, mocht ik beginnen aan het traineeship. Er was zelfs een kolfruimte voor me ingericht! 

Vanaf dag 1 heb ik genoten, van het onderzoeken, de manier waarop je in het bedrijf wordt opgenomen, de manier van leren, het was en is nog steeds een geweldige ervaring. Wat ik vooral fijn vind aan het team bij Educom, is dat ze niet zomaar een persoon aan een opdrachtgever koppelen. Ze hebben goed gekeken naar wie ik ben als persoon, in welke situatie ik zit en wat daarbij past. En andersom, voor welk bedrijf ik een meerwaarde kan leveren. 

Momenteel werk ik nog binnen het traineeship bij Metis Notarissen, zij werken met het low-code programma Mendix. Met een eigen applicatie werken zij volledig proces gestuurd en worden alle aktes met deze software gegenereerd. Na een half jaar mag en kan ik zelfstandig in de applicatie werken, door bugs op te lossen en kleine features te ontwikkelen. Het smoelenboek heb ik bijvoorbeeld helemaal zelfstandig gemaakt. Nooit gedacht dat ik zoiets zou kunnen.

Hoewel low-code een ‘vereenvoudigde’ manier van programmeren is, kunnen wij binnen enorm korte tijd de applicatie verbeteren en (door)ontwikkelen. En wie weet waar deze ervaring me brengt in de toekomst. Voor nu werkt dit perfect voor mij en mijn gezin. Gelukkig vindt Metis Notarissen dat ook, want ik heb mijn contract al getekend. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze kans bij Educom heb gekregen en zou deze ervaring absoluut iedereen aanraden.