Een positieve stap, die mij zoveel heeft gebracht

Savannah Simonis

In 2018 was het tijd voor een positieve verandering. Na een periode van tegenslagen, ben ik gaan nadenken over wat mij gelukkig maakt en waar de mogelijkheden liggen. Tijdens deze zoektocht kwam ik veel mogelijkheden in de IT tegen. Dit vond ik interessant. Tijdens mijn studie psychologie had ik namelijk kennis gemaakt met programmeren en ik vond het toen erg leuk om daar mee bezig te zijn. 

Na het volgen van online cursussen, kwam ik het traineeship bij Educom tegen. Ik wist meteen dat dit de kans was die ik zocht om het vak van programmeren te leren en ook nog eens geholpen te worden bij het vinden van een baan.

Eenmaal aangenomen, was het flink aanpoten. Ik had geen bèta achtergrond en ondanks enkele cursussen, merkte ik dat ik het hier pas écht begon te begrijpen. Ik ging echter altijd met plezier en ik heb goede herinneringen overgehouden aan mijn tijd in Sittard. De gemoedelijke sfeer in het hele bedrijf, wandelen met de trainees tijdens de pauzes, de vrijdagmiddagborrel, Mario Kart, het leuke bedrijfsuitje, “planken” en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Na het afronden van de leerfase kreeg ik een kans bij ecm consultancy bedrijf X-Center, waar ik een mooie brug kon slaan tussen consultancy en de techniek. Dit was op dat moment de juiste keuze voor mij, omdat ik merkte dat ik nog erg ‘vakjong’ was en niet zo gauw uit de voeten zou kunnen met een omgeving waar ik meteen die-hard moest programmeren. Inmiddels werk ik bijna een jaar bij X-Center. Het is een fantastisch bedrijf en ik heb er al zoveel geleerd.

Als je op zoek bent naar een kans, dan is dit traineeship een goede keuze. Je krijgt het niet cadeau; je zult er hard voor moeten werken en veel zelf moeten uitzoeken. Ook de selectieprocedure is niet mals, maar als je eenmaal aangenomen bent, hoor je ook echt bij de Educom-familie. Educom helpt je verder, ik had het niet anders willen en kunnen doen. Ik heb een nieuwe carrière en nieuwe doelen in mijn leven.