Voor mijn opleiding had ik geen smartphone, nu ben ik app developer

Bart Heiligers

Na mijn opleiding waterbouwkunde kon ik direct aan de slag bij een groot wegenbouw project. Gedurende die 5 jaar raakte ik steeds meer uitgekeken op het ontwerpen en daarbij ging ik ook steeds meer ICT zaken beheren, wat mijn werkzaamheden afwisselend en uitdagend maakte. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een combinatie van beide. (Meet)gegevens uit de bouw verwerken en zichtbaar maken middels GIS. Hiervoor miste ik echter programmeer kennis. Na een zoektocht waar ik dit kon leren, kwam ik Educom tegen en begon ik langzaam in te zien dat puur programmeren mij misschien zelfs nóg beter bevalt.

De opleiding (in Sittard) bestaat voornamelijk uit zelfstudie. Je wordt -naast de benodigde basiskennis natuurlijk- redelijk vrij gelaten in je eigen invulling van de opdrachten. Hier wordt namelijk vanzelf duidelijk waar je interesses liggen (frontend, backend, …). De docent voelt deze behoeftes en vaardigheden goed aan en ondersteunt je waar nodig. Maar ook de collega’s van Detacom helpen je graag bij vragen. Zo is de vrijdagmiddagborrel naast een gezellige manier om hen beter te leren kennen, ook handig om makkelijker bij de juiste persoon even langs te lopen.

Vrijwel direct wordt door Educom al gestart met het zoeken van een passende en geschikte stageplek. Zo werd een trainee die samen met mij startte al binnen 4 weken verzekerd van een plek, terwijl ik een tijdje heb moeten wachten. Maar toen konden 2 bedrijven tegelijkertijd niet wachten tot ik bij hen zou beginnen. Ik heb toen gekozen om bij Dynalinq te starten met het ombouwen van een bestaande track&trace web applicatie naar een mobiele .NET applicatie. Aangezien dit binnen Dynalinq de eerste ontwikkeling van een mobiele app was, moest ik nog een hoop uitzoeken. Hier bleek al dat de methode van lesgeven uit de opleiding goed van pas kwam in de WEP.

De maanden bij Educom, en ook de tijd daarna bij Dynalinq, zijn echt voorbij gevlogen! Aan het begin van mijn opleiding had ik zelfs nog geen smartphone, 3 maanden later had ik al mijn eerste mobiele app gemaakt, en nu werk ik als app developer!
Ik heb mijn tijd bij Educom als zeer leuk en gezellig ervaren, maar het was daarnaast natuurlijk ook erg leerzaam en je houd er goede kansen en meer mogelijkheden in de arbeidsmarkt aan over! Kortom, een stap die ik niet had willen missen!